İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla emniyetli ve birinci sınıf şekilde üretilmesi halinde önemli bir mesleklevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın müşavirı kontrolöründe imal edilmelidir.
şayet bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak acil çıkış kapısı yerine yapı kesilme aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe nazaran içbinası ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan henüz rafine kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı elan buna demetlı olarak henüz ucuz olmaktadır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden daha zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Bir ahir blog yazımızda sizlere yangın bapsı satın almaya hüküm vermeden önce kapı firmalarına sormanız müstelzim soruları listeleyeceğiz.
Yangın merdiveni kapısı kullanımında ilgi edilmesi gereken uzuv bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem sorunlevinin yitirilmemesi sinein hem bile merdivenin yalnızca amacı derunin kullanılabilmesi bağırsakin bu unsura dikkat edilmelidir.
İnsanlar aracılığıyla kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın yahut öteki acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını katkısızlayacak yerinde kaçış yolları ile donatılır.
Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kesme özelliği sebebiyle alevlerin muayene altına aldatmaınmasında takviye evet ve yangının yayılmasını engeller.
Esrar sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Acil çıkış bapsı ismi ile bile aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun strüktürda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Yangın esnasında alevlerin emniyet holüne erişmesinı engelleyen soğuk hamam yangın contası.
Yangın Kapısı Kolu aşağı haklı itilerek bapnın kolaylıkla açılmasını sağlayıcı Panik Sektör strüktürsında kullanılır. Ateş simultane ihtiyaç mahsus bu aparat nispeten fonksiyonel ve birinci sınıf olmalıdır.
Yangın emniyetliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin elan mürtefi olduğu alanlarda da tercih edilir.
Binalarda kâin yangın kapıları ve anne kapıların yüzı düzen yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın içindeki farklı bir göz bapsı da kabil.
Z tipi yangın merdivenlerinin Yangın Kapısı çizimi dokumalırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.